350 танцови двойки на Международен турнир по спортни танци в Русе

Русе Лайф

18-11-2014, 17:15

Снимка:

Община Русе

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изложба "Провокация и вдъхновение в Галерията"

Операта Аида със специален гост в Русе

Двойки от 25 държави ще вземат участие

На 22 и 23 ноември в Русе се организира Международен турнир по спортни танци. Той е с дългогодишна история и традиции и ще се състои в спортна зала „Дунав“. Провеждането му датира още от далечната 75– 76 година на миналия век, но за първи път с толкова висок ранг – Открито световно първенство по латиноамерикански танци. 

Световното първенство се провежда с финансовата подкрепа на Община Русе и под патронажа на кмета Пламен Стоилов, както и с организационната помощ и съдействие на Общински младежки център, Общински детски център, фондация „Русе – град на свободния дух” и не на последно място, Клуб по спортни танци „Настроение”. Според Ранга на състезанието и предварителните заявки, които все още продължават да постъпват, се очаква участие на около 350 танцови двойки /много от които от световния елит/ от 25 държави.

Високият ранг на състезанието изисква и оценяването от съдии с най-висок международен лиценз. Тази година елитните танцови двойки ще бъдат оценявани от международни съдии от: Русия, Франция, Италия, Молдова, Украйна, Чехия, Словакия, Полша, Турция, Гърция, Хърватска, Македония, Румъния и България.