С нова детска площадка се сдобиха в "Северен" (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

18-11-2014, 17:32

Снимка:

район „Южен”

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Деца и възрастни садиха дръвчета в парка

С детски смях, песни, танци и много забавление днес бе открита новоизградена детска площадка в район „Северен”, съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Площадката се намира северно от ул.”Борба” №17-19 и е с обща площ 155 кв.м. На нея има монтирани люлка, комбинирани съоръжения и пясъчник.  За безопасността на децата е монтирана ударопоглъщаща настилка и декоративна дървена ограда. Всички съоръжения отговарят на Наредба №1 от 2009 г.за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.

Церемонията по откриването стартира с водосвет на отец Кристиян и отец Лазар за здраве и просперитет на района, след което кметът инж.Ральо Ралев, заедно със заместник-кметовете Лариса Кътова и Красимир Асенов, и секретарят на районната администрация Надежда Димитрова прерязаха лентата на новата площадка. Децата от ЦДГ „Бреза” изпълниха за гостите песни и танци, а домакините им връчиха торбички с лакомства и плодове.

На откриването присъстваха общински съветници, кметове и заместник-кметове от всички райони на града, директорът на ОП „Градини и паркове”, жители на район „Северен”.

Новата площадка веднага се препълни с деца, родители, баби и дядовци. Отправена бе покана към официалните гости да се включат в засаждането на 15 бр.дръвчета – 6 бр. от вида пауловния и 9 бр. от вида мелия. Всички активно се включиха в засаждането на дръвчетата, за да може района около детската площадка да се облагороди и раззелени.

Освен дръвчетата служителите на ОП „Градини и паркове” засадиха 15 бр.храсти от вида дървовидна ружа и 10 бр.хризантеми.

„Благодаря на инж.Тотев за новата придобивка, и на всички вас, присъстващите, които уважихте това мероприятие – поздрави гостите си инж.Ралев – надявям се да има повече деца и още много нови детски площадки”.