20 ноември: Листопад

Слънце в Скорпион, Луна в Скорпион. Астрологична картина на деня

Луната в Скорпион днес естествено ще подпомогне процесите на отделяне, трансформация и сбогуване с миналото, които обичайно протичат в края на лунният месец. Знаем, че най-мощните закони на Вселената действат на принципа на запълването на празното пространство. Новолунието в Стрелец, настъпващо в събота, ще ни открие нови перспективи. Но за да можем да ги реализираме ефективно ще трябва да освободим пространство в живота си чрез доброволен отказ от онова, което е доказало своята неефективност, или вече е изчерпало потенциалът си. Листопадът, който радва очите ни сега е всъщност естествено проявление на този принцип и удобно ни напомня как да синхронизираме себе си с естествените природни цикли.

Луната в Скорпион, както винаги ще ни изправи пред слабите, уязвимите точки на битието и психиката ни. В личните взаимоотношения избуяват страсти, на работното място вероятно ще бъдем притиснати от неприятни новини, околните, а и ние самите, далеч повече от обичайното ще имаме нужда от финансова, морална и емоционална поддръжка. Стари дългове и кредити на пари и доверие ще ни напомнят за себе си. Отнасяйте се спокойно към емоционалните изблици и провокации-те ви показват слаби места, които е нужно да укрепите. Заемете се с решаването на сериозни проблеми и не прахосвайте енергията си в нови теми и идеи. Тя  и без това ще бъде в дефицит. Не подминавайте с безразличие както знаците на Съдбата, така и собствените си предчувствия и прозрения. Връзката с интуицията ни днес е подчертано изострена - разчитайте на нея за вярната посока в сложни ситуации.

Работа и бизнес
Концентрирайте се в една конкретна дейност и се постарайте да не оставяте недовършена работа. Дела изискващи интелектуални усиля и задълбочена работа в усамотение определено ще ви накарат да се почувствате доволни от свършеното. Въздържайте се от финансови вложения. Заблудите относно перспективите и реалните възможности на сега постъпващите предложения, могат да станат причина за финансов колапс в бъдеще.

Здраве, хранене и красота
Подхранващите грижи вече имат съвсем краткосрочен ефект но можете успешно да почиствате кожата за да я подготвите за новия жизнен цикъл. Полезни и необходими за здравето и красотата са масажите и водните процедури. Ефективно ще бъде премахването на нежеланото окосмяване и оформянето на веждите.
Възможна е засилена проява на психични и емоционални разтройства в следствие на неразбиране и не осъзнаване на собствените емоционални нужди и твърде дълго подтискане на естествените реакции. Погрижете се за душевната си хигиена.