Километър асфалт вместо павета на обновения бул. Македония

Кметът сряза лентата и пусна трафика по ремонтирания булевард

Затворения за преасфалтиране близо три месеца бул. „Македония”  в пловдивския район „Южен” вече е отворен за движение. Малко след 10 часа кметът Иван Тотев и районният управник Валентин Василев официално откриха ремонтираната пътна отсечка от кръстовището с ул. „Даме Груе” до бул. „Никола Вапцаров”. 

Реконструкцията на дългия 1 километър участък струва 1 милион 438 хиляди  лева и включва премахване на паважната настилка, обновяване на бордюрите, нови 6000 кв.м. тротоари и подмяна на шахтите и осветителните тела, разказва bnr.bg. 

„За да се избегнат задръстванията по булеварда, по трасето са изградени джобове за спирките на градския транспорт и за контейнерите за смет, а два от навесите на спирките ще бъдат преместни на по-удобни места”, подчерта кметът. 

Той беше категоричен, че мащабите на новоасфалтирания булевард не позволяват по него да се паркира, а дежурен паяк ще следи за нарушители. Очакванията са маркировката на отсечката да бъде поставена в първия възможен ден след спирането на валежите. 

Предвижда се през 2015 година да започне проектирането и  на връзката на „Македония”, с бул. „Ал. Стамболийски”.