След X Factor: Руската посрещна Йоан Баков като победител

Пловдив Лайф

19-11-2014, 16:06

Снимка:

X Factor

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Даровитият пловдивчанин свири от малък и иска да учи музика в Италия

Като истински победител посрещнаха Йоан Баков съучениците му от ЕГ "Иван Вазов”, след като бой бандата 4U отпадна от X Factor. Много емоции заляха пловдивчанина, превърнал се в звезда в елитното школо. "Всички ми се радват, защото с класа не сме се виждали от доста време. Приятелите са харесали представянето ми и са се кефили по време на концертите”, разказа единадесетокласникът в паралелка с италиански, пише marica.bg.

Йоан е син на известния пловдивски фотограф Любен Баков и журналистката от вестник "Марица" Деляна Лукова. Момчето се занимава с музика от малко, свири на цигулка и дори е участвал в театрални представления още като невръстно хлапе.
Момчешката група бе 4U беше формирана по време на шоуто и дори беше сочена за сензацията на Х Factor и определена като сигурен финалист. Миналата седмица Емил, Кристиан, Иван и Йоан попаднаха на елиминации за първи път от началото на сезона. Те се оказаха в безмилостен двубой с един от най-силните участници сред момичетата - Невена. Финалистът на Саня изпя Show Must Go On, а 4U демонстрираха вокален синхрон, достоен за истинска група, със Somebody Loves You. "България има нужда от бой банда, затова те трябва да продължат напред”, бяха думите на техния ментор Заки, който не пропусна да отбележи, че според него момчетата имат невероятно развитие от началото на формата. Саня, Мария и Любо обаче подкрепиха Невена. На раздяла Заки се поклони пред звездната четворка, а изпълнителите му благодариха за всичко, което са преживели в X Factor.
"На повече от 100 процента си заслужава да участваш в подобен формат. Първо, заради опита, който трупаш. Освен това създадох много ценни контакти. С част от участниците станахме приятели. Цялостното изживяване е неповторимо и си струва”, описва преживяването си Йоан пред репортер на "Марица". Според него препъни камъкът се е оказала песента Love Me на румънска група "Моранди“, която момчетата изпълниха във вторник по време на концерта с хитове от Балканите и Източна Европа. "Това парче просто няма с какво да впечатли и няма как да покаже нашите възможности”, обясни той.   
Емил, Кристиан, Иван и Йоан са решени да останат група и след участието си в шоуто и да докажат, че заедно могат да постигнат много. Те се надяват съвсем скоро да запишат авторско парче. Имат обещанието на Заки, че ще ги подкрепи финансово и ще ги промотира.
Другата мечта на пловдивчанина е да продължи образованието си в Италия, защото обожава тази страна, език и култура, като се е насочил към специалност История на музиката.