Пратете писмо до Дядо Коледа, ще има награди

Животът

20-11-2014, 09:02

Снимка:

az-deteto.bg

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Крайният срок е до средата на декември

Вече над 15 години „Български пощи” провеждат обичания от деца и родители конкурс „Най-красиво писмо до Дядо Коледа”. В дните преди Коледните и Новогодишните празници в мрежата на пощенския оператор постъпват хиляди детски писма до приказния белобрад старец от Лапландия. Благодарение на доброто сътрудничество между пощальоните и помощниците на най-любимия дядо в света е възможен и конкурсът „Най-красиво писмо до Дядо Коледа”.

 Условието за участие в него е писмото не само да бъде адресирано до Дядо Коледа, но и да носи написан според правилата за адресиране точен адрес на подателя, както и да бъде таксувано по цени за вътрешни кореспондентски пратки.

Голямата награда за всеки участник е личен отговор от стареца с червения кожух, в който винаги присъства мотото: „Който пише правилно адреса свой, получава отговора мой”. Най-красивите писма получават и допълнителни награди, допълват организаторите на инициативата.

Кандидатите за участие в конкурса могат да изпращат своите послания написани на ръка или на компютър, придружени с рисунки, стихчета и т.н.

Крайният срок за подаване на писмата е 15 декември тази година.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен