Филм-концертът е на 5 декември в зала “Арена Армеец”

Афиш

20-11-2014, 08:57

Снимка:

lordoftheringsinconcert.com

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Събуди се вулканът от “Властелинът на пръстените”

250 музиканти ще озвучат на живо първата част от хитовата трилогия “Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена”

Девет килограма тежи партитурата на диригента Давид Райц, под чиято палка ще свири Симфоничният оркестър на БНР на 5 декември в зала “Арена Армеец”. 250 музиканти ще озвучат на живо първата част от хитовата трилогия “Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена”. В пълен синхрон, на огромен екран ще се излъчва и самият филм.

Заедно с партитурата от Ню Йорк са пристигнали и нотите на музикантите, които са общо 130 килограма. Репетициите за впечатляващата продукция вече започнаха. На сцената пред българската публика ще излезе и 25-годишното сопрано Кейтлин Луск. Авторът на музиката на филмовата поредица Хауърд Шор я нарича своя любимка и вече 10 години талантливата певица е част от този проект. Когато участва в първия си спектакъл, тя е едва 15-годишна.

Сред чуждите гост-музиканти са още Комале Акапко, който свири на древния ирански инструмент цимбал, и Александър Пентин – тимпани. Специално за събитието от Германия, където живее, ще пристигне българският цигулар Мариан Краев. Участвал десетки пъти в проекта, той е поканен като концертмайстор.

Самият филм ще се излъчва на екран с размерите на 3-етажна сграда, за да има перфектна видимост във всяка част от зала “Арена Армеец”. Лентата ще върви със субтитри на български език. Досега спектакълът е представян в 20 държави пред повече от 2 милиона души. Очаква се към Симфоничния оркестър в София да се присъедини и детският радиохор.