Съдът пусна арестуваните арендатори на нивата, в която бяха открити 112 кг. хероин

Крими

20-11-2014, 13:45

Снимка:

radioplovdiv.bg

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Двамата имат криминални досиета

Пловдивският апелативен съд  освободи срещу най-леката мярка – подписка - бащата и сина,  хванати преди десет дни със  112 кг.  хероин,  съобщиха от Съдебната палата. 

Седмица по-рано  Окръжният съд в Хасково определи постоянно задържане в ареста  на Сребрю и Михаил Сребреви от Свиленград  заради  обвинението, че са съхранявали рекордното количество  хероин. 

Двамата категорично отрекоха всякаква съпричастност към наркотика. 

При операция на ДАНС на 12 ноември бе разбит контрабанден канал за наркотици, който е действал по нова схема. Дрогата е била пренасяна през зелената граница и укрита  в изкопан бункер в земеделска земя,  обясни тогава главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. По оценка на експерти наркотикът е на стойност 13 милиона лева, уточняват колегите от Радио "Пловдив".

Задържаните тогава Сребрьо Сребрев - на 60 години и 32- годишния му син Михаил са арендатори на нивата.  След обиск в дома им в Свиленград са открити огнестрелно оръжие, боеприпаси, мобилни телефони и СИМ карти. Бащата излежавал присъда за убийство и е освободен от затвора през 2011-а година, синът му също е с криминални прояви