Съветник от ГЕРБ предлага да има нови паркинги в "Славейков"

Мисия Бургас

20-11-2014, 14:13

Снимка:

снимка, архив

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нов паркинг с 55 места в "Изгрев"

Предложението включва и облагородяване на междублокови пространства

Да бъдат изградени паркинги между блокове 58-59 и 59-60 в ж.к. „Славейков“, както и джобове за паркиране между блокове 60-61 61-62. Това предлага в докладна общинският съветник от ГЕРБ-Бургас Георги Чавдаров. Той е входирал предложението си в Общинския съвет, то вече е минало през съответните комисии и ще бъде разгледано на предстоящата сесия следващата седмица. Общинският съветник предлага още да бъдат облагородени и междублоковите пространства на бл.124 и бл.30.

Според мотивите му ж.к. „Славейков“ е вторият по големина комплекс в града и автомобилният парк се разраства непрекъснато. Освен повече от един автомобил на домакинство, проблем се оказват и служебни автомобили на различни фирми.

„Все по-трудно става за живущите в посочените блокове да паркират колите си, особено в края на работния ден. Още по-сериозен проблем е, че често се използват зелените площи като паркинг. Между блоковете 58, 59, 60 има големи неравности и пукнатини и дупки, които при дъждовно време възпрепятстват каквото и да е преминаване.  Жителите на посочените блокове са направили и подписка, с която настояват за изграждането на нови места за паркиране. Джобовете за паркиране могат да бъдат направени, ако се отнеме част от тротоарите, които са достатъчно широки“, коментира Георги Чавдаров.

Той посочи, че се очаква в скоро време да започне реконструкцията на бул. „Тракия”, по който ще преминава бърз автобус по плана за интегриран градски транспорт. Това ще принуди шофьорите, които сега паркират от двете му страни, да си търсят ново място. Затова се налага и изграждането на новия паркинг.

Общинският съветник предлага в разчета за финансиране на капиталовите разходи през 2015 г. да се включи изграждането на паркинги в „Славейков“, както и да се осигурят средства в бюджета за благоустрояване на пространствата между блок 124 и блок 30.