Коледната елха се извиси на площад „Тройката” в Бургас

Традиционното празничното градче също ще бъде разположено на площада

Започна монтирането на голямата Коледна елха в центъра на Бургас. След едногодишно прекъсване тя отново ще бъде на „Тройката”. Площадът, който беше изцяло ремонтиран, се очаква да бъде открит за празника Рождество Христово. В момента готова е само част от него, където се монтира елхата. Нейните светлини ще бъдат включени на 6 декември, Никулден – празника на град Бургас. Височината на дървото е близо 20 метра, съобщи topnovini.bg.

Традиционното празничното градче също ще бъде разположено на готовата част от площада. Къщичките ще имат чисто нова подобрена визия. Те ще се стопанисват изцяло от общински фирми, ще изглеждат еднакво, ще бъдат красиво украсени и ще предлагат богато разнообразие. Дървените къщички ще започнат да се монтират след няколко дни.

Кухнята от остров Света Анастасия също ще се премести на „Тройката”. Майстор-готвачите ще пренесат в града духа на острова чрез вкусните си гозби. „Хляб и хлебни изделия” пък ще примамват с вкусни коледни сладкиши. Ще има печена риба, както и уникални сувенири, изработени от общинското предприятие „Морски знаци”.