Над 1млн.лв. е инвестирал пивоварният сектор в обществени инициативи

Съюзът на пивоварите отчете значението на партньорствата за успеха на кампанията "Спортът е по-добрият начин децата да пораснат"

Инициативата е част от стратегията за социална отговорност на българските производители на бира и има за цел да насърчава масовия спорт като алтернатива на експериментирането с алкохол от лица под 18 години.
Според данните на пивоварите, за последните три години секторът е инвестирал близо 1 200 000 лева в кампании за социална отговорност. Производителите на бира в страната реализират широк спектър от инициативи в полза на обществото - от дългосрочни платформи за дарителство и подпомагане на местните общности до програми за отговорна консумация и дейности, насочени към опазване на природата и околната среда.
Съюзът на пивоварите постави силен акцент върху ролята на партньорите за успешното развитие на инициативата и подчерта приноса на подкрепящите кампанията държавни институции, общински структури, спортни и неправителствени организации. Основните инициативи по програмата "Спортът е по-добрият начин децата да пораснат" са насочени към реализиране на спортни и консултативни дейности, подобряване средата за спорт на общински обекти, разпространение на информационни и образователни материали с доказани добри възпитателни практики за деца и тийнейджъри.
През 2014 г. в организираните по кампанията дейности са се включили повече от 2000 човека. Национално представително проучване на ИПСОС България показва, че 18% от пълнолетното население на страната е информирано за инициативата, което означава, че нейните основни послания се разпознават от 910 000 пълнолетни българи.
На пресконференцията Съюзът на пивоварите награди победителите от публичния фотоконкурс, вдъхновен от идейната концепция и мотото на кампанията "Спортът е по-добрият начин децата да пораснат". След оспорвана конкуренция да се изберат най-креативните две снимки от общо получените 348, наградата на публиката получи Величко Лефтеров от Габрово - колело Дънлоп ДС 26. Експертното жури на Съюза на пивоварите присъди втора награда за семейството на Каролина Илиева от Враца, които бяха премирани с тенис ракети Уилсън.
В края на този месец предстоят още съвместни спортни инициативи на СПБ и дирекция «Превенция» на ГДНП в рамките на Детската полицейска академия в градовете Стара Загора, Бургас и Монтана.