Куп нарушения констатираха за 2 часа пътните полицаи в Добрич

Две коли са спрени от движение

На 20 ноември от 14:00 часа до 16:00 часа в района на „5-ти километър” град Добрич се проведе акция по метода на широкообхватен контрол.

Проверени са 98 моторни превозни средства. Констатирани са 22 нарушения на ЗДвП, съставени са 8 акта и 5 глоби с фиш, отнети са 6 свидетелства за управление,   2 коли са спрени от движение. Седем автомобила са били технически неизправни, два са били без винетни стикери, един автомобил е бил без задължителна застраховка „Гражданска отговорност”, при седем от МПС са констатирани други нарушения, съобщиха от ОД на МВР в Добрич.

 Основни задачи на днешната операция бе свързана с техническата изправност на МПС свързана с предстоящия зимен период, в това число състояние на гумите, преглед на стъклоумивателни устройства, светлинни източници и светлоотразителна сигнализация на превозните средства. Паралелно с това се следи неправоспособност на водачите, управление на МПС след употреба на алкохол и упойващи вещества, неизползването на обезопасителни колани, каски и системи. Извършват се и проверки за изрядност на документите- валидност на СУМПС, технически преглед, задължителни застраховки „Гражданска отговорност” и др.

 Пътно-транспортната обстановка на територията на областта е влошена. От началото на годината до 17 ноември са настъпили 139 тежки пътно транспортни произшествия, 20 са загинали и 172 души са ранени. Традиционно през месец ноември се провежда акция „Зима”. Целта на акцията е дисциплинирането на участниците в пътното движение за намаляване на предпоставките за настъпването на тежки пътно транспортни произшествия.

 От 1 ноември до 17 ноември са проверени 311 МПС. Съставени са 140 акта, 120 глоби с фиш, 25 са автомобилите спрени от движение. Констатирани са 5 ППС с разкъсани или износени гуми и 41 нарушения свързани с неизправност на осветителните системи и сигнализация.