Утре ще е ветровито, температурите до 10°

Животът

20-11-2014, 18:22

Снимка:

plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

На места със слаби превалявания

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания. Временни разкъсвания на облачността ще има над Южна България и северозападните райони. Ще се задържи ветровито – с умерен и временно силен северозападен, в Източна България – северен вятър. Понижението на температурите ще продължи и на отделни места в североизточните райони, Предбалакана и по високите полета е възможно дъждът да се примеси със сняг. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 2° и 7°, а максималните - между 5° и 10°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, цитирани от Фокус.

Над Черноморието ще се задържи предимно облачно и на много места ще превалява слаб дъжд. Ще духа умерен и силен север-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 8-10°. Температурата на морската вода е 12-14°. Вълнението на морето 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно, на места ще превали слаб сняг. Ще духа силен северозападен вятър. Ще продължи да застудява и максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра – около минус 5°.

През почивните дни ще е почти без валежи; повече облачност ще се задържа над източните райони, а над западните ще има разкъсвания и намаления на облачността, по-значителни и по-продължителни в събота. Вятърът ще отслабне. Сутрин ще е студено, с минимални температури близки до 0°. Максималните ще остават без съществена промяна, в повечето места между 5° и 10°. В началото на следващата седмица от север-североизток ще проникне още студен въздух. В понеделник ще преобладава облачно време, възможни са изолирани слаби превалявания, но съществени валежи не се очакват.