Созопол отбелязва Деня на християнското семейство с фолклорен фестивал

Новините

21-11-2014, 09:42

Снимка:

www.sabori.bg

Автор:

BurgasUtre.bg

Всичко от Автора


В продължение на два дни Созопол се превръща в столица на фолклорната магия и народното песенно и музикално творчество. Националният фолклорен фестивал „ Созополска дъга“ ще бъде официално открит от кмета на община Созопол Панайот Рейзи днес от 14.00 часа в голямата зала на НЧ „ Отец Паисий“. Под звуците на популярни български народни мелодии ще бъдат представени участниците във фестивала от различните географски и музикални области в страната. След дефилето на сцената, започва и конкурсната част от двудневния фестивал. Желаещите да участват в най- новия фестивал на Созопол надхвърлиха очакванията на организаторите, но изпълниха целите на фестивала- да се даде сцена на най- добрите изпълнители на фолклорна музика,песни и танци в България. Конкурсната част ще се проведе в четири зали на созополското читалище ,като организаторите са се постарали да направят много добра организация, за да могат както изпълнителите да се представят, така и публиката да се наслади на техните изпълнения.
Най- активни се оказаха фолклорните групи и изпълнители от Бургас и Варна. Интересът към Националния фолклорен фестивал ще доведе участници в различни възрастови групи и от Добрич, София, Балчик, Карнобат, Несебър, Долно Езерово и др.
Достойно място във фестивала ще намерят и изпълнителите от община Созопол. Много от тях години наред печелят награди и отличия в най- престижните национални и международни конкурси и фестивали. Любителите на народната музика ще видят на сцената 170 изпълнители от Равадиново,Черноморец, Равна гора,Росен, Атия , Крушевец и Созопол.
Фестивалът ще завърши с гала- концерт на победителите вечерта на 22 ноември, събота. Най- добрите ще получат награди и грамоти.
Фестивалът се организира от община Созопол по случай Деня на християнското семейство и младеж, но е продължение на активната политика на общинска администрация да подкрепя и развива детския талант, както и да обогатява културния календар с високохудожествени събития.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен