В Айтос дариха кръв за пострадалите в автосервиза

Животът

21-11-2014, 10:40

Автор:

BurgasUtre.bg

Всичко от Автора

 

Национална кръводарителска акция се проведе в Айтос. От БЧК бяха организирали кампанията, като основния апел сред обществеността бе да се събере кръв за пострадалите преди седмица от взрив в газова бутилка в автосервиз.

Три от момичетата са още във Военно-медицинска академия във Варна и им престоят операции на ръцете.
„Пациентите са без опасност за живота, раните им са малки, но дълбоки. Претърпели са и оперативна намеса, която изисква кръвопреливане. Лечението им продължава”, коментира пред „Черноморски фар” д-р Ивайло Въжаров, началник на Военномедицинска академия-Варна.
Екип на Кръвен център-Варна пристигна специално за това.
"Решихме като съграждани да проявим разбиране и да организираме кампания по кръводаряване, която е по линия на Червения кръст. По този начин ще подпомогнем и всеки един пострадал, имащ нужда от кръв. Както за нашите деца, така и за други хора. В момента върви и националната кръводарителска кампания”, заяви Соня Костова- – председател на Общинския съвет на БЧК-Айтос.

Припомняме, че шестима души бяха обгазени в автосервиз в Айтос след като газова бутилка се възпламени в него. Късно вечерта вчера 30-годишният Иван Ковачев ремонтирал собственото си ауди. Докато се е поставяло газово устройство е работела и печка на твърдо гориво, откъдето е тръгнал пожара. В работилницата по това време са били общо шестима души сред които и бременна жена. Всички са получили изгаряния от взривната вълна по ръцете и краката, но се без опасност за живота.