Най-вредните храни в България

Животът

21-11-2014, 15:00

Снимка:

obekti.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Никой производител няма да ви каже цялата истина за това, което ядете

Никой производител няма да ви каже цялата истина за това, което ядете. Няма да разберете какво има в него и колко химикали поглъщате с всяка порция от храната, която слагате на трапезата си.

Индустрията иска да вярвате в това, че се храните с екологично чисти продукти на ниска цена, с истинско месо за жълти стотинки и мляко от животни, гледани от бабите и дядовците ни по родопските села. Истината е, че почти няма храна, която да не съдържа химикали, подобрители и куп други неща, които не бихте искали да попадат в организма ви.
Време е да си отворим очите и да спрем да се заблуждаваме. Сайтът actualno.com представи черния списък на най-вредните храни в България.
1. Кренвирши - съдържат всичко друго, но не и месо

Когато ядете кренвирши, на практира сервирате в чинията си добре замаскирани животински остатъци - от кости до остатъчни органи и мазнина. Всички колбаси с цена на килограм под 10 лева също влизат в тази категория. За да ви е вкусно в тях се слагат различни видове овкусители и оцветители, които бавно тровят организма ви. Пастетът също спада към тази категория.

2. Колбаси, пушени меса, риба - канцерогенни

Пушените меса съдържат нитрити, които в организма ни се превръщат в нитрозамини -  вреда за здравето ни, от която трудно можем да се избавим.

3. Безалкохолни напитки - течната отрова

Излишните килограми са най-малкото, с което може да ви навредят всички видове безалкохолни напитки. Една от най-трайните последици след прекомерната им консумация е гастритът. Безалкохолните съдържат огромен процент изкуствени подсладители. Натуралните сокове са по-малката вреда, но със сигурност не за подценяване.

4. Маргарин

Най-вредната съставка на маргарина е хидрогенираното растително масло, което полепва по вътрешностите на стомаха и червата. Отделените водородни молекули са силно канцерогенни.

5. Сладкиши - шоколади, вафли, бисквитки и други подобни

Ключовата дума тук е ЗАХАР и всички трицифрени числа с буквата Е пред тях. Всеки знае вредата от захарта, но малцина могат да откажат сладкото.

6. Чипс - сол, мазнина и калории

Чипсът е една от най-вредните храни, които са голям виновник за затлъстяването в САЩ, а вече и у нас. 100 гр. задушени картофи съдържат средно 70 калории, а 100 гр. чипс - 550 калории. Избирайте умно.

7. Разтворими напитки - 100% изкуствени съставки на добра цена

Всички разтворими степчета, бульони, чайове, кремчета и пудинги - всичко това е абсолютно изкуствено.

8. Бързите закуски - знаем си за тях

Знаем, но не правим нищо по въпроса, за да се ограничим от пиците и сандвичите, дебнещи от всеки ъгъл. ЗАПОМНЕТЕ! Докато има търсене, ще има и предлагане на подобни храни.