Гневен баща нападнал директор на социална служба в София

Крими

21-11-2014, 17:10

Снимка:

Дарик

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Наблюдава се ескалиращата агресия спрямо служители на дирекцията, оплакаха се от Социалното подпомагане

Пореден акт на физическо насилие над служител на Агенцията за социално подпомагане (АСП) беше извършен тази сутрин в дирекцията "Социално подпомагане" - Оборище, се посочва в съобщение от пресцентъра на АСП. 

Нападнат и ударен в главата е бил Иван Иванов, директор на дирекцията. Нападателят е баща на три деца, спрямо които е предприета мярка за закрила.

Случаите на децата са отворени през октомври 2013 г., когато след насилие над едно от децата от страна на бащата, на детето е предоставена полицейска закрила. 

По време на срещата днес мъжът е скъсал предоставените му документи, крещял е на социалния работник, пишат от АСП. Чувайки виковете, се намесил директорът Иванов, който е бил нападнат и ударен в лицето. Потърсено е съдействието на полицията и на Спешната медицинска помощ заради кръвоизлив в ухото.

Дни по-рано жена е нападнала Милена Маринова, началник на отдела "Закрила на детето" в същата дирекция "Социално подпомагане". Жената е майка на дете, отново с предприета мярка за закрила след сигнал за упражнено насилие в семейството, получен в началото на ноември т.г., обясниха от Агенцията за социално подпомагане. На 10 ноември при посещение в дирекцията жената отправила заплахи към служителите и ударила Маринова. По случая е образувано досъдебно производство.

Тези два инцидента свидетелстват за ескалиращата агресия спрямо служители на АСП, се отбелязва в съобщението.