Ненчев: Не съм готов да се разделя с Орхан Исмаилов

Истерията около кандидатурата му e опасна за националната сигурност

Не съм готов да се разделя с предложения от мен заместник-министър на отбраната Орхан Исмаилов, нямам нито едно основание за това и не бих направил компромис с ценностите си. Той притежава подходящите за този пост образование, професионални качества и практически опит. Това заяви на пресконференция в Ямбол министърът на отбраната и съпредседател на Реформаторския блок Николай Ненчев, предаде bTV.

"Истерията около кандидатурата на Исмаилов е опасна и за националната сигурност", предупреди Ненчев и напомни, че той никога не е членувал в политическа партия. На въпрос за възникналите проблеми в Реформаторския блок Ненчев отговори, че те са свързани със структурата и организацията на Блока, а не се основават на политики и политически приоритети и не застрашават подкрепата за правителството и неговата стабилност.

Помолен да коментира кадровото състояние на армията, министърът каза, че "сега има повече от 700 свободни офицерски длъжности и още толкова войнишки. Днешното ми посещение в поделението край село Кабиле е част от намеренията ми да се запозная лично с проблемите пред военнослужещите. Намирането на решения ще бъде приоритет за екипа на министерството". 

На журналистически въпрос за размера на бюджета за въоръжените сили през следващата година Ненчев отговори, че ще започне консултации с всички парламентарни групи в Народното събрание. Целта е да се обсъдят проблемите и приоритетите на армията.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"