Облачно и студено

Прогноза за времето

Облачността в Западна България ще е разкъсана, в много райони до ясно време. В Източна България ще се задържи облачно и ветровито, на отделни места все още със слаби превалявания, съобщават от НИМХ към БАН.

Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, в София около 2°. Утре в Източна България облачността постепенно ще се разкъсва, но ще се задържи значителна, почти без валежи. Вятърът от север-северозапад и там ще отслабне. Над Западна България ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността в сутрешните часове. Максималните температури в повечето места ще са от 5° до 10°, в София около 8°.

Атмосферното налягане още малко ще се повиши и ще бъде по-високо от средното за месеца.

Над планините ще преобладава слънчево време. Предимно облачно ще бъде над Източна Стара планина и Странджа, на отделни места там със слаби превалявания преди обяд. Вятърът от северозапад ще отслабне и ще е до умерен. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, с по-съществено намаление на облачността в следобедните часове. Сутринта ще духа силен северен вятър, който през деня ще отслабне. Максималните температури на въздуха 5-7 °, температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето е от 2 до 4 бала.