Българката на „Мисис Свят” взриви интернет

Вълна от противоречиви коментари за визията ѝ заля мрежата

Вълна от противоречиви коментари за българката, представила страната ни на международния конкурс за омъжени дами „Мисис Свят”.

На 19-ти ноември в Мериленд Анита Желева представи страната ни на „Мисис Свят” в качеството си на „най-достойната” омъжена българка за 2014 година. А нацията ни отново се обедини около въпроса „Кой?”.

В социалните мрежи всички се питат „Кой прати Анита на такъв престижен конкурс?”.

Междувременно Анита Желева има своя версия за реакциите на сънародниците си.

„Мисля, че българите сме много изтормозени като цяло. Мъчно ми е за всички тези хора, които сядат на компютъра и започват да пишат какво ли не, не само за мен, но и срещу толкова достойни хора”, заяви Анита Желева.

„Която и да бяхме изпратили, винаги щяха да намерят някакъв кусур. Никога няма да кажат: „Да, стискаме палци, подкрепяме, ние сме с нея””, смята организаторът на конкурса Яненка Люцканова.

„Ако режисьорът Фелини беше жив и беше срещнал Анита, би я поканил в главна женска роля именно заради нетрадиционната женска красота”, смята ПР-експертът Атанас Лазаров.

Всяка година две различни жени слагат короната на „Мисис България”. Причината е, че две различни фирми твърдят, че имат правото да провеждат състезанието. Разликата – в единия случай името на конкурса се изписва на кирилица, а в другия на – латиница.