Майка откри червеи в бисквитите за бебето си

Бисквитите са в срок на годност

Потресаващ случай в Пловдив. Жена си купи бисквити с живи червеи и едва не нахрани бебето си с тях. Майката купила два пакета от сладкишите от голяма търговска верига, съобщи Нова ТВ.

Венета Тодорова е майка на 10 месечно бебе. За сутрешната закуска на момиченцето и семейството си решила да купи бисквити. Когато се прибрала вкъщи и отворила пакета, едва не припаднала от неприятната изненада.

„Просто не знаех какво да кажа. Останах без думи. Как да се почувствам? Ужасно се почувствах. Ето ги бисквитките. Те самите изглеждат наядени. Бяха пълни с паяжини и някакви червеи, които бяха живи. Просто това е супер възмутително”, сподели Венета Тодорова.
Жената купила не един, а два пакета от бисквитите. Вторият не посмяла да отвори от ужас. Най-парадоксалното е, че са в срок на годност до средата на 2015 година. Произведени са в Полша.

Ужасяващата покупка Венета направила от известна верига магазини. Възмутена от находката с червеи, поискала обяснение от търговеца.
Директорът на местния клон Агенцията по храните налично отвори втория пакет с бисквити, но не откри вътре червеи.

Агенцията по храните започна щателна проверка в магазина, продаващ опасните бисквити. Цялото налично количество в склада на фирмата-вносител е под възбрана. От бисквитите са взети проби. Резултатите от лабораторните изследвания ще са ясни в понеделник.
Управителят на търговската верига увери, че ще изтегли от щанда партидата с полски бисквити, ако в останалите пакети бъдат открити червеи.
Разочарованата майка ще може да проследи развитието на сигнала й на сайта на Агенцията по храните, където до 5 дни ще бъде публикуван отговорът по контролните институции по скандалния случай.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен