Шефът на Лигата срещу поругаването на визита в Пловдив

Мисия Пловдив

22-11-2014, 10:41

Снимка:

Plovdivutre архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ейбрахам Фоксман ще открие днес изложба под тепетата

Директорът на една от най-влиятелните еврейски организации в света - Лигата срещу поругаването, Ейбрахам Фоксман ще открие днес изложба в Пловдив, посветена на малцинствата. Преди това той ще разгледа храмове на основните вероизповедания в града - синагогата, митрополитската църква "Света Марина" и Джумая джамия. Домакин на високопоставения гост е д-р Невен Енчев, председател на Израелско-българския институт и почетен консул на Израел в Пловдив, пише 24chasa.bg. Очаква се по обяд двамата да дадат пресконференция.

Фоксман е сочен за безспорен управленец с ранг на държавник в неправителствения сектор, влиятелна фигура в обществените процеси на САЩ и човек, свързал живота си с каузата на толерантността, човешките права и достойнство.

През 2013 година президентът Росен Плевнелиев взе участие в отбелязването във Вашингтон на 100-годишнината от създаването на Лигата срещу поругаването. На тържествена церемония Ейбрахам Фоксман лично представи държавния ни глава преди речта му пред повече от 1000 души изтъкнати общественици, политици, конгресмени от САЩ, дипломати.

"Какъв щеше да бъде светът, ако повече нации бяха като българската", заяви тогава Фоксман пред Плевнелиев.