Пловдив остава без ледена пързалка тази зима

Мисия Пловдив

22-11-2014, 17:49

Снимка:

Plovdivutre архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Миналата година фирмата-собственик на съоръжението била на загуба

Пловдив ще посрещне зимния сезон без ледена пързалка, стана ясно вчера. Общината и фирма „AST - България“, която миналата година три месеца поддържаше атракцията на пл. „Централен“, не успяха да се споразумеят този път, съобщи "Марица".
Искахме да направим пързалка в Пловдив, но нищо не се получи и от декември започваме в Пазарджик по договор с тяхната община, каза треньорът Робърт Тодоров. Той твърди, че администрацията в Пазарджик се е отнесла към тяхната оферта с много по-голямо разбиране, затова през цялата зима деца, младежи, а и възрастни ще могат да се забавляват на леда срещу 5 лева вход заедно с кънки за неограничено време.
От фирмата са предложили на община Пловдив следната схема: докарват съоръженията от Австрия, както и миналата година, монтират ги и ги поддържат, а общината намира спонсори срещу условието да рекламират фирмите си върху пана, монтирани на пързалката. Но от градската управа отказаха.
Обърнахме се към големите фирми, но и те не се съгласиха, затова отидохме в Пазарджик, където самата община взима под наем съоръженията, сподели Робърт Тодоров.
Той обясни, че през миналата зима са били на загуба. Имали 42 000 лева оборот, а само за тока са платили 12 000 лв.
"Не можем да приемем такава схема, но сме предложили на фирмата дори да отдадем площада безплатно, без да плащат наем, те обаче не се съгласиха", коментира кметът Иван Тотев.