Фермерите и в Добруджа да сигнализират за корупция

Животът

23-11-2014, 10:30

Снимка:

dobrichutre

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Доходите на фермерите с 23,7% ръст за година, субсидиите с 40% повече

Чакат информация за случаи на рекет

"Фермери, подавайте сигнали, ако някой ги рекетира". Това поиска министърът на земеделието и храните Десислава Танева. „Призовавам земеделските производители да сигнализират, ако някой им иска пари. Само така можем да се преборим с корупцията по всички нива в държавата", коментира министър Танева, цитирана  от  vsekiden.bg.

Тя припомни, че с избора на Румен Порожанов за нов директор на Държавен фонд „Земеделие" ще се подобри още повече работата на Разплащателната агенция. „Вие знаете, публично известно е и аз съм го обявила, че ние ще предложим Румен Порожанов за изпълнителен директор на фонд „Земеделие".

Съвсем отговорно мога да кажа, тъй като съм имала многобройни срещи със земеделските производители, че по мандата на неговото управление фондът работеше най-прозрачно в съответните срокове и аз поне не съм приемала публично оплаквания за система относно искане на пари", отсече Танева.

„Корупцията е страшен бич на нашето общество, борбата с нея обаче включва и това никой от нас да не си трае. Постоянно витаят всякакви хипотези. Не, аз съм убедена, че и сегашното, и ръководството, което на практика вече като политически редовен мандат в момента ще се структурира на фонд „Земеделие", ще бъде прозрачно.

Ще работи в обществения интерес и ще бъде непримиримо към подобни практики. Затова призовавам земеделските производители - напредъкът в битката срещу корупцията включва усилията на всички страни", ясна бе Десислава Танева.