Бум на пластичните операции тип Бразилско дупе в САЩ

Операцията освен краен метод за корекция е и доста скъпо удоволствие

Пластичната хирургия, която е най-доходоносният сектор от медицината в САЩ. Жените са готови да платят хиляди долари за корекция на задните си части. Цените варират от 10 000 USD да 13 000 USD. Операциите обаче са само част от начините за печелене на пари от женските прелести. За тези, които не желаят драстична промяна чрез операция, има бикини с подплънки. Фитнес студиата също печелят от новата мода, като предлагат различни комплекси за стягане и уголемяване на въпросната част от тялото, съобщава АП, цитирани от 24 часа.

Операцията освен краен метод за корекция е и доста скъпо удоволствие. Това е и основната причина да се прибегне до покупката на бельо с подплънки. Около 22 USD е цената на бикините. Търсенето на този артикул е толкова голямо, че за последните шест месеца цената им е скочила с 47% на годишна база. Клиентките са доста претенциозни на цветове. Така например, розовото е дефицит и вече има чакащи за модела Pink Cotton Candy Boy Shorts.

Друга интересна тенденция, която се наблюдава е, че все повече клиентки не са доволни от размера на подплънките. „Много от тях искат те да са с 25% по-големи”, казва Съзюн Блумстоун, съосновател на компания за производство на бельо, цитирана от руското издание „Вести”.

Още една внушителна цифра: от 2012 г. досега 58% се е увеличил броят на операциите тип „Бразилско дупе” (Brazilian butt lift). Близо 11 000 жени са си направили подобен тип операция през 2013 г.

Фитнес центровете, както споменахме също се включват в привличането на пари чрез корекция на задните женски части. Предлагат 45-минутна програма за стягане на задницата. Цената й е 30 USD. Също така са готови да започнат продажбата на чудодейни клинове на стойност 65 USD.

„По време на нестабилност хората търсят сигурност. Мъжете са привлечени от женските бедра и дупета, които ги карат да се чувстват по-уверени и в по-голяма безопасност”, обяснява френският социолог Жан Клод Кауфман.

Съществува теория, според която определението за това какво е секси се променя, минавайки от един в друг исторически период. Преди се смяташе, че най-сексапилната част от тялото са гърдите, след това се премина на „големия пъп”. И така до днес, когато се оказва, че добре закръгленото и доста голямо дупе развихря сексуалната фантазия на мъжете, представителските на нежния пол се стремят всячески към по-пищни задни форми, а икономиката стремглаво върви нагоре.

 Първата финансова вълна от пластични операции, беше през 80-те години на миналия век, когато жените луднаха по корекция на бюста. Днес на мода са големите дупета.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен