Слаб Ботев разнищен от Левски в Коматево (СНИМКИ)

Спорт

23-11-2014, 15:07

Снимка:

ПФК Ботев Пд

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Прохазка, Сърмов и Бедоя прекъснаха серията от 3 поредни победи на канарите

Ботев изигра слаб мач и логично бе разнищен от Левски с 0:3 пред своя публика в Коматево. Роман Прохазка, Георги Сърмов и Мигел Бедоя се разписаха за сините през второто полувреме.

Двата тима завършиха дербито с по 10 човека след червени картони на Божидар Васев и Луис Педро.

По този начин левскарите прекъснаха добрата серия на Ботев от 3 поредни шампионатни победи.

Още в 3-ата минута Левски можеше да открие резултата. Георги Сърмов шутира от дистанция, при което топката рикошира в гредата.

Малко след това Йордан Христов навлезе в наказателното поле на Левски. Халфът първо се опита да подаде топката, но тя бе избита. Последва удар на Христов, който също бе блокиран.

В 23-ата минута Чунчуков направи уникален пропуск пред вратата на Илиев. Балтанов успя да открадне топката, тя попадна в Чунчуков, който можеше да подаде на Цветанов, но предпочете да бие в близкия ъгъл на вратата и сбърка. Пламен Илиев се разтегна и спаси удара на нападателя на "жълто-черните".

Две минути след това Валери Домовчийски вкара гол, който бе отменен заради засада. Нападателят на Левски получи жълт картон за игра след съдийски сигнал, а на повторенията се видя, че засада нямаше.

В самия край на полувремето Божидар Васев от Ботев получи втори жълт картон. Защитникът задържа с ръце откъсващия се сам срещу вратаря на канарите Мигел Бедоя.

В 53-ата минута реферът направи реверанс към домакините, показвайки доста пресилен червен картон на Луис Педро. Бившият играч на Ботев посегна с крак към вратаря Адам Стаховяк, а преди това дори бе задържан за фланелката от Росен Колев.

Така се стигна до 64-ата минута, когато след разбъркване в защитата на Ботев Домовчийски опита удар, който всъщност се оказа подаване към Прохазка. Той пък бе оставен непокрит и от метър прати топката под напречната греда за 0:1.

В 79-ата минута Левски окончателно реши мача с втори гол. Крумов напредна отдясно след прекрасно двойно подаване с Прохазка. Последва центриране към Бедоя, чийто шут бе спасен от Стаховяк. Топката обаче стигна до Георги Сърмов, който с бомбен шут от дистанция едва не скъса мрежата за 0:2.

Две минути преди края Мигел Бедоя прати топката за трети път в мрежата зад Стаховяк след добавка от 6-7 метра.