Започва кампанията “Дарете час”

Животът

24-11-2014, 09:36

Снимка:

ecomission21.com

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ежегодната национална кампания “Дарете час” ще се проведе от днес до края на седмицата. Тя се организира от Националния алианс за работа с доброволци /НАРД/ и тази година ще премине под мотото “Добрите дела на светло”.

Кампанията е фокусирана върху хилядите доброволци в България, които в повечето случаи остават в сянка. Техните добри дела са най-различни, оказват влияние върху широк кръг от хора, помагат за промяната в десетки населени места, но остават извън интереса на медиите и обществеността. Много често в пълна анонимност живеят и хората, на които доброволците помагат – такива в неравностойно положение, в риск, в бедност, с увреждания.

За да се включат в кампанията е необходимо участниците да  имат воля за добри дела, да привлекат за съмишленик свой приятел и заедно да направят добро за човек в риск или от уязвима група; да посетят сайта http://navabg.com/bg/campaign2014/ и да качат една снимка и информация за случилото се в платформата на кампанията, съобщават от НАРД.

Всички истории ще бъдат публикувани на сайта на НАРД, а част от тях ще бъдат представени на ежегодната церемония за връчване на наградите в Конкурса за най-добра доброволческа инициатива 2014 на НАРД и фондация „Лале”, в присъствието на Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев.