„Стъпки по пътя към програмен период 2014 – 2020“ стартира в Пловдивска област

Животът

24-11-2014, 11:30

Снимка:

http://dariknews.bg/

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кампанията ще бъде открита в 12,00 пред Общината

Областен информационен център – Пловдив стартира от днес нова кампания за популяризиране на добри практики от изминалия програмен период, както и на новия програмен период 2014 – 2020 година и оперативните програми в него. В рамките на кампанията –  от днес (24  ноември) до петък – (28 ноември), екипът на ОИЦ – Пловдив ще проведе едновременно във всичките 18 общини на територията на Пловдивска област специализирани изложения под надслов „Стъпки по пътя към програмен период 2014-2020 година“. В тях ще бъдат представени постигнати добри резултати и „научени уроци“ от успешно реализирани проекти в Пловдив и региона през изминалия програмен период.

ОИЦ – Пловдив ще позиционира и открити приемни във всяка една от 18-те общини в областта, на които бъде давана информация за стартиралия нов програмен период 2014 – 2020, възможностите на оперативните програми през следващите 7 години, както и приоритетите на националната стратегия за развитие „България – 2020“.

Провеждането на изложенията и информационни събития през тази седмица са част от мащабната обща национална кампания, която се организира от мрежата от Областни информационни центрове в страната, съвместно с Дирекция „Програмиране на средствата от Европейския съюз“ към Министерски съвет. Експозициите ще бъдат открити в понеделник едновременно във всички 264 общини в България в рамките на седмицата. Инициативата цели да утвърди приноса на Мрежата от областни информационни центрове като достоверен източник на информация за възможностите за проекти с европейско финансиране и в помощ на бенифициентите за иницииране,  планиране и бъдеща реализация на проектни идеи по оперативните програми.

Кампанията на Областен информационен център – Пловдив ще бъде открита днес в 12 часа на специално подготвена сцена на плодаща пред общината (пл. „Стефан Стамболов“ №1) с богата музикално-артистична програма и изпъленния на детски състави от Общински детски комплекс и ансамбъла за песни и танци към СОУ „Любен Каравелов“.

Самото изложение „Стъпки по пътя към програмен период 2014-2020 година“ в Пловдив пък ще бъде подредено пред Градската художествена галерия на главната улица.