Цветан Цветанов получи признание от световната еврейска общност по време на галавечеря в Бруклин

Цветанов бе специален гост на събитието, в което участваха 4 хиляди равини и над 1500 влиятелни политици и общественици

Ти си пример за другите нации не само в Европейския съюз, но и по света, с работата си по разследването на атентата в Сарафово и разобличаването на военното крило на Хизбула като извършител. Това каза председателят на най-голямата еврейска организация в света‚ "Хабат" равин Крински по време на срещата си с председателя на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Двамата разговаряха по време на галавечерята в рамките на Годишната среща на „Хабат“ в Бруклин (Ню Йорк, САЩ). Цветанов бе специален гост на събитието, в което участваха 4 хиляди равини и над 1500 влиятелни политици и общественици от цял свят. „Господ да те благослови за позицията ти и за работата ти. Бог да благослови децата и фамилията ти, а внуците ти дълго да носят името ти“, пожела още председателят на „Хабат“ на Цветанов.

Заместник-председателят на „Хабат“ равин Котларски представи Цветан Цветанов пред препълнената зала в Бруклин с думите „сред нас тази вечер е и бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветанов, който се обяви решително срещу грозното лице на тероризма. Добре дошъл сред нас, приятелю“. В личен разговор с Цветанов, равин Котларски поздрави председателя на ПГ на ГЕРБ с получения Сертификат за признание за работата му по разследването на терористичния атентат на летище Сарафово в България.
Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов получи поздравление за отличието и похвала за усилията, които е положил по разследването на атентата и от председателя на Кнесета на Израел Юли Еделщайн.