Жените искат да се омъжат до 28-годишна възраст

Плановете обаче се отлагат заради работа и кариера

Младите мъже и почти две трети от жените, които са завършили висшето си образование, искат да сключат брак и да създадат семейство до десет години. Завършилите университет жени казват, че биха искали да имат съпруг до 28-годишна възраст и бебе до 30-годишна възраст, пише Нова телевизия.

Изследването, публикувано цитирано от в. "Дейли мейл", показва, че мнозинството от най-добре образованите жени във Великобритания искат да се омъжат по-рано от средната възраст, на която повечето жени правят тази решителна крачка. Последните официални данни за браковете показват, че средностатистическата жена се омъжва малко преди да навърши 30 години.

Изследването, което се основава на анкети сред 1423 завършващи студенти, установило още, че 64 на сто от жените смятат, че е важно да сключат брак, както и 50% от мъжете. Образованите жени подкрепят брака, въпреки че той не е модерен сред преподавателите и политиците, поради което много млади мъже и жени нямат финансов стимул да узаконят връзката си със сватба.

Средностатистическата студентка очаква да заживее с дългогодишния си приятел до 25-годишна възраст, да има напълно установена кариера до 27 години, да се омъжи на 28 години, да си купи жилище на 29 години и да има дете на 30 години. За мъжете средната възраст за начало на съжителство с жена е 26 години, за установена кариера на 28 години, за собствено жилище на 30 години, за брак на 30 години и за дете на 32 години.

В реалния живот възможността за семеен живот се отлага заради необходимостта от изграждане на кариера и плащане на високи ипотеки и разходи за живот.