Холандската телевизия снима филм за Веско Ешкенази

„Даже не съм мечтал за такова внимание”, написа цигуларът в социалната мрежа

Веско Ешкенази се прибра в София от Холандия за няколко дни. С него пристигна и екип на Националната холандска телевизия, която снима биографичен филм за българския цигулар.
Освен с всекидневието му в Амстердам като солист на кралския оркестър “Концертгебау” холандските журналисти се запознават и с българските му корени. Затова екипът се среща с близки на музиканта и заснема негови интервюта пред български журналисти.

Вече имат на лента кадри от телевизионното участие на Веско Ешкенази в предаването “Под лупа” по телевизия “Европа”. “Два телевизионни екипа от две различни държави в едно студио в София! Даже не съм мечтал за такова внимание”, написа той в социалната мрежа.

От холандската медия посетиха и музикалното училище “Любомир Пипков” в София, което музикантът е завършил. Заснели и срещата на Веско Ешкенази с децата от класа по цигулка на Благородна Танева.
На 30 ноември музикантът ще изнесе концерт и в Ротердам в зала “Де Доелен” заедно с Мариета Петкова. Преди да пристигне в София, Веско Ешкенази пътува за изява в Токио.