Мъжете предпочитат жени със сексапилен глас

Общество

24-11-2014, 18:13

Снимка:

wikipedia.org

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жените с широк ханш са по-активни в секса

Най-известните звезди със секси глас са Мишел Пфайфър и Скарлет Йохансон

Страстните тонове в гласа в телефонен разговор със загадъчна непозната карат много мъже да си представят сексапилна жена. Дали обаче тя е толкова привлекателна и на живо, колкото я издава гласът й? Австрийски учени, цитирани от в. "Дейли експрес", твърдят, че притежателките на сексапилен глас наистина имат и по-атрактивна външност.

Авторите на проучването от университета на Виена са открили, че е по-вероятно жените със страстен глас да имат и по-привлекателни лицеви черти като по-високи скули, по-меки линии на челюстта и по-плътни устни. Лицата им като цяло са по-симетрични - издайнически признак за добри гени.

Настоящото изследване обяснява защо жени, известни със сексапилния си глас - като например холивудските звезди Мишел Пфайфър и Скарлет Йохансон, изглеждат точно толкова привлекателни, колкото звучат. За целите на проучването австрийските специалисти са фотографирали 42 студентки и са записали говора им. Записът след това е бил пуснат на мъже, които правилно са оценили по гласа окачествените като най-привлекателни участнички.

Изследователите обясняват, че мъжете са еволюирали да използват звука като допълнителен сигнал, който наред с външността им помага да оценяват женската плодовитост и да съдят за нея с най-малък процент на грешка при избора на партньорка за създаване на потомство.