Българско кино и Би Би Кинг в петия ден от "Киномания"

Пловдив Лайф

25-11-2014, 11:25

Снимка:

"Киномания"

Автор:

Петя Радославова

Всичко от Автора

Извънредни прожекции за четири филма заради големия интерес

Днес от 18:30 часа в Lucky - Дом на киното ни очакват за второто българско участие на тазгодишния фестивал - “Потъването на Созопол” по романа на Ина Вълчанова и с участието на Деян Донков, Снежина Петрова, Стефан Вълдобрев и други. Един човек купува десет бутилки водка и заминава за Созопол, където е прекарвал летата си. Той вярва, че когато допие последната бутилка, животът му ще се промени. Но странни неща започват да се случват много по-рано. Когато Надеждата изчезне, Чудото е единственото спасение.
Музиката ще превземе вечерта! Документалният филм “Би Би Кинг: Животът на Райли” е с начало 20:45 часа. Кинг работи плътно с режисьора Джон Брюър цели 2 години, за да създадат заедно този завладяващ филм за живота му. Борил се с ожесточен расизъм и с униженията на разделението, докато работи из памучните полета като сирак, Би Би Кинг преодолява и най-суровите си критици в шоубизнеса и успява да се наложи като една от легендите на блуса. Редки архивни кадри и красиво заснети сцени в сърцето на Юга са съчетани с интервюта с куп велики музиканти. Уникален документ за едно истинско американско съкровище.
Поради големия интерес на 30 ноември, неделя от 16.15 часа ще има извънредна прожекция на филма на Уди Алън – „Магия в полунощ“