ГПЧЕ-Плевен в международен ученически обмен

Ученици от Плевен в международен обмен с Франция и Италия

И в рамките на учебна та 2014 - 2015г. продължава училищното партньорство между Гимназия с преподаване на чужди езици - Плевен (България) и гимназии „Етиен Йомишен “ - Шалон ан Шампан (Франция) и „ Г.М. Галанти “ - Кампобасо (Италия).

Целта на двата обмена е организиране на взаимни посещения на общо 30 ученици, изучаващи френски език, и 4 придружаващи ги учители, през месец април и месец май 2015г., като част от работата им по проект на тема: Религиозната архитектура в региона и цялата страна.

През месец май 2015г. ГПЧЕ – гр. Плевен ще бъде домакин на поредната среща, по време на която ще се финализират продуктите по темата, като работният език ще бъде английският. Работата по проекта от международния ученически обмен отговаря на целите за повишаване на : езиковата компетентност на участниците в проекта, тъй като езикът на комуникация е френски ; междукултурната компетентност: опознаване на културата и ежедневието на учениците в страните партньори, възможността да пребивават в приемн и семейства ; основни умения: инициативност, самостоятелност, изразяване на активна гражданска позиция, съобщават от школото