Северен вятър и студ утре, от четвъртък леко затопляне

Животът

25-11-2014, 18:11

Снимка:

Plovdivutre архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Минимални температури между минус 2° и 3°

През нощта ще бъде предимно облачно. На отделни места ще превали слаб дъжд, а в североизточните райони, Предбалкана и в отделни високи полета слаб сняг. Минимални температури между минус 2° и 3°, в София около 0°.

Утре ще продължи да духа източен, в Източна България умерен северен вятър и с него ще прониква още студен въздух. Над по-голямата част от страната ще остане със значителна облачност и на изолирани места в Източна България ще превали слаб сняг, а по морския бряг – дъжд. Временни разкъсвания на облачността ще има над много райони от Южна България. Максимални температури между 1° и 6°, в крайните югозападни райони до 8-9°, в София около 4°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца, през деня слабо ще се понижи.

В сряда и четвъртък ще има разкъсвания и намаления на облачността; ще остане сравнително студено. В четвъртък вятърът постепенно ще придобие южна компонента и от югозапад ще започне затопляне. Към края на деня и през нощта срещу петък в югозападните райони ще завали сняг, който с повишението на температурите ще преминава в дъжд. В петък ще преобладава облачно време, на места с превалявания, в Северна България отначало от сняг, който също ще премине в дъжд, в Южна – от дъжд.