Змейово на бунт, токът в селото спира непрекъснато

Мисия

26-11-2014, 08:00

Снимка:

архив starazagorautre.bg

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

6 села в старозагорско без ток

7 села в общините Казанлък и Мъглиж остават без ток

Хората смятат, че причината за нередовното електрозахранване е свързана с трасето

Жителите на Змейово са в протестна готовност заради нередовното електрозахранване на селото. Напрежението сред близо 900-те жители на старозагорското село е ескалирало в петък (21 ноември - Деня на християнското семейство), когато цялата предходна нощ са били на тъмно и токът им е бил пуснат едва следобед. В понеделник също на два пъти е било спирано електрозахранването на селото.

Проблемът е започнал още от лятото, но с наближаване на студовете те са изключително притеснени, че може да се повтори кошмарът им от зимата на 2007 г., когато са били на дискотечен режим с непредвидими интервали, съобщава "Старозагорски новини".

От кметството вече са сигнализирали писмено за проблема кмета на Стара Загора и областния управител, въпреки че жителите на селото са наясно, че нищо не зависи от тях, а от доставчика на ел.енергията ЕVN България.

"Всеобщото мнение в селото е, че причината за нередовното електрозахранване е свързана с трасето. Същия проблем имахме и през зимата на 2007 година. Тогава протестирахме и през м.март 2008 г. от EVN България направиха рехабилитация на трасето, след което проблемът с електроснабдяването ни беше решен. Сега отново е на дневен ред и хората с основание се страхуват да не се повтори случилото се през 2007 г.", коментира кметът на Змейово Слави Пеев.

Той е категоричен, че сега в селото няма ток, когато има вятър, дъжд или буря. В останалото време захранването е нормално. Пеев не отрича, че на подадени от тях сигнали често са се отзовавали служители на ЕVN, които чрез разместване на жици или чрез изсичане на дървета, чиито върхове късат ел.проводниците, са пускали отново ел.енергията, но решаването на проблема бил на парче.

От пресцентъра на EVN България съобщават, че техни представители са готови да се срещнат с жителите на Змейово идната седмица. От дружеството поемат ангажимент да проверят почасово всички спирания на тока в селото и при дискусията с хората да предложат алтернатива за решаването на проблема.