Чаена церемония и дегустация на китайски чай в ПУ

Животът

26-11-2014, 13:25

Снимка:

ПУ

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Денят на китайската култура включва представлиние по тайдзицюен, калиграфия и лекции за пътят на коприната

Първият „Ден на китайската култура“ ще събере този петък любителите на екзотиката в зала "Компас" в Ректората на Пловдивския университет. Организацията е съвместно усилие на университета и „Институт Конфуций – София“

Програмата е отворена за всички и включва поредица от лекции за китайската култура и изкуство, водени от студенти на университета, традиционни китайски песни и танци, представление по тайдзицюен, чаена церемония и дегустация на различни видове китайски чай и калиграфия. Лекциите са на теми като "Малцинствата в провинция Юннан", "Пекинска опера", "Пътят на коприната" и други. Гостите на събитието също така ще могат да опитат различни традиционни видове китайски чай.

 Събитието е първото по рода си в Пловдивския университет и има за цел да покаже изключително бързо развиващите се специалности с китайски език във висшето учебно заведение. Специалностите „Приложна лингвистика: Английски език и китайски език“ и „Български език и китайски език“ се радват на изключителен интерес от старта си преди 4 години.