Вила край морето за 50 бона

Купуват масово ниви за по 1600 лева на декар

Частни съдия-изпълнители продават вили и имоти край морето, като най-търсени са нивите. Интересът на купувачи към апартаменти и къщи тази година се е повишил, пише "Стандарт". От обявените към момента продажби според големината и мястото вила край морето може да се купи от 48 000 лева до близо 440 хил. лв. Ако не се явят кандидати обаче, цените за следваща продан ще бъдат намалени и така имотите ще излязат по-евтино. На този трик разчитат много хора, които са решили да се сдобият с жилище край морето, признаха частни съдия-изпълнители. Апартаменти в Балчик се продават на втора, трета, че и четвърта продан, като купувачите чакат намаляването на цените.
Интерес към този тип продажби основно проявявали хора от вътрешността на страната - Пловдив, София и други региони и много рядко добруджанци. Липсата на интерес на местните към морските парцели и имоти, според ЧСИ-тата, се дължи на факта, че в региона основната част от населението има такива. Изключително относителна е цената, като зависи от местоположението на имота, неговото състояние.
Частните съдия-изпълнители разказват, че обявените за продан апартаменти и вили са от хора, които не могат да си погасяват кредитите. Най-търсена продължава да е земеделската земя в Добричко, казват още ЧСИ-та. Според категорията и големината на парцела цените на чернозем се движат от 1500 до 1600 лв. за декар, като това е единственото, което се продава още на първа продан.