Романтиката скапва желанието за секс при мъжете

Силният пол се възбужда повече от документални филми за английската история, отколкото от известната сцена с първата целувка в "Титаник"

Романтиката не само не се харесва на мъжете по същия начин като на жените, а може да намали желанието им за секс, показва ново изследване, цитирано от в. "Дейли мейл" и Нова телевизия.

В действителност мъжете участници в експеримента били по-възбудени от видео клипове от документален филм за английската история, отколкото от известната сцена с първата целувка в "Титаник".

Причината е, че мъжете "се нуждаят от по-определена визуална стимулация", за да се повиши желанието им за секс, казва ръководителката на изследването Марейке Девит, доцентка по клинична психология в университета в Маастрихт, Холандия.

За сметка на това жените нямат нужда от визуална стимулация, за да изпитат желание, най-важно за тях е контекстът, в който изпитват сексуален стимул, обяснява тя. В нейното изследване участвали 86 мъже и 78 жени, които били анализирани, докато гледали три различни видео клипа.

Първият бил на двойка, която прави секс, вторият – сцената от "Титаник", в която Леонардо Ди Каприо и Кейт Уинслет се целуват за първи път, последвана от романтичен клип от "Неприлично предложение", а третият – част от документален филм за английската история.

След това участниците трябвало да отговарят как се чувствали както психически, така и физически и да попълнят въпросник, оценявайки доколко силно е било желанието им за секс след това.

За жените най-възбуждащи са били клиповете от "Титаник" и "Неприлично предложение", които победили дори секс сцените. Според изследователите причината е, че жените се възбуждат повече от фантазия, извиквана от гледането на романтични сцени.