Звездите от руския Балет на лед с открит урок за деца таланти от Велико Търново

Царевград Търнов

26-11-2014, 14:35

Снимка:

Архив, Община Велико Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

7 милиона ледени кубчета нужни за турнето на Държавния балет на лед от Санкт Петербург

200 безплатни билети за ползвателите на социални услуги

Звездите от Балета на лед на Санкт Петербург ще изнесат открит урок пред деца-таланти от Велко Търново. Срещата между фигуристите, известни още като „Господарите на спорта в Русия" и малките дарования от „Виргиния балет“ ще е на 27 ноември 2014 г. от 16,00 ч. в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“. Откритият урок на световноизвестните артистите от Ballet on ice ще е преди втория им спектакъл в старата столица „Пепеляшка“  в четвъртък вечерта, на който децата също ще присъстват.

Окритият урок е част от част от проекта на Община Велико Търново,  иницииран от кмета Даниел Панов, за достъп на младите хора до култура. Той стартра пред година и в рамките му деца, занимаващи се с различни видове изкуство се срещнаха  с български и световноизвестни артисти гостуващи в града. В рамките на проекта деца от различните школи на Младежкия дом и от СОУ „Емилиян Станев“се срещнаха лично с Ричард Клайдерман, STRAUSS ORCHESTRA VIENNA,квартет “eXtracello”, квинтет “АЛМА(Австрия),  CHAMBAO, примабалерината доц. Диляна Никифорова, хореографа Петър Илиев и др.

 

Кметът Даниел Панов е осигурил 200 безплатни билета за ползвателите на социални услуги в общината, които ще имат възможност да посетят и да се насладят на двата спектакъла на балет върху лед.