ПловдивУтре: 27 ноември, четвъртък

Мисия Пловдив

26-11-2014, 19:00

Снимка:

Plovdivutre архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Предстоящите събития в Пловдив за утрешния ден

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще открие утре в 9,15 ч. в хотел „Империал” Петата международна среща на туроператорите. Очаква се на нея да присъстват министърът на туризма Николина Ангелкова, г-жа Янг – представител на администрацията на град Шън Джън, Китай и г-н Ерик Лейдън – вицепрезидент на GTI UK. Веднага след официалното откриване стартират работните срещи между
представители на туроператорите и бизнеса.

В 10.30 часа кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще участва в залесяване в парк "Отдих и култура" /от западната страна на Гребната база, пред новия хотел/

А в 11,00 часа в Голяма конферентна зала на Дома на културата ще има пресконференция по повод откриването на 13-то издание на Международен форум – изложение „Здраве, Щастие, Красота" този петък.

В рамките на съпътстващата културна програма на „Дефилето на младото вино 2014” от 14.00 часа утре, в къща „Хиндлиян” ще бъде показана постановката на Държавната опера – Пловдив „НА СВАТБА В СТАРИЯ ПЛОВДИВ” по мотиви от мюзикъла „БЪЛГАРИ ОТ СТАРО ВРЕМЕ”.  

Вечерта от 19,00 ч. в Концертна зала е изненадата на Пловдивската опера за киноманите. „Музика в кадър: Блокбъстъри” е най-новият проект. Мултимедийният концерт включва известни класически произведения, които ще се изпълняват на фона на кино трейлъри. „Тъй рече Заратустра” на Щраус, „О, Фортуна” от “Кармина Бурана” на Карл Орф, “Dies irae” от “Реквием” на Ведри, „Полетът на Валкюрите” от Вагнер, увертюра към операта “Вилхелм Тел” от Росини и много други любими мелодии в изпълнение на солисти, хор и оркестър на Държавна опера Пловдив. Диригент на „Музика в кадър: Блокбъстъри” е Константин Добройков.