Студено за сезона, максимални температури между 0 и 5 градуса

Региони

27-11-2014, 07:13

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Прогноза за времето

Днес над югозападната половина от страната облачността ще се увеличава и вплътнява и на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд, по високите полета примесен със сняг, съобщават от НИМХ към БАН. В североизточната половина облачността ще е разкъсана, на места до слънчево време. В Дунавската равнина ще се появи до умерен изток-североизточен вятър. Ще остане студено, с преобладаващи максимални температури между 0° и 5°, в София – около 3°.

Атмосферното налягане няма да се промени съществено и ще остане по-високо от средното за месеца.

В планините вятърът ще се ориентира от запад и ще се усили. Ще бъде умерен, по върховете и високите и открити части - до силен и с него ще настъпи слабо затопляне. Над масивите от Западна България ще бъде облачно, и на отделни места, главно в Рила и Пирин ще прехвърчи сняг. Над масивите от Източна България облачността ще е разкъсана, до слънчево. Максимална температура на височина 1200 метра - около 1°, на 2000 метра около минус 3°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево, но студено време. Вятърът от север ще отслабне. Максималните температури ще са от 2° по северното крайбрежие, до 5° в крайните южни райони. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.