Погват развратните попове

Църквата въвежда морална полиция, скандалният епископ Борис засечен в Св. Влас с руса мацка и черен мерцедес

Развратните попове и неприлично облечените миряни вече няма да бъдат допускани в храмовете и манастирите у нас. Строга морална полиция, досущ като средновековните инквизитори, които измъчваха всеки, отклонил се от вярата, обмисля да създаде родната Православна църква, пише „Всеки ден". Това ще е неформална институция от група духовници, избрани заради безспорния си морал и авторитет в обществото и църквата. Тяхната цел ще е да пресекат всякакви опити за непристойни действия от страна на свещеници, монаси и дори висши архиереи.

 Опарени от секс оргиите с жени и мъже, в които се забъркваха наши отци през последните години, в Светия синод коментирали, че е крайно време да се изчисти имиджът на църквата и да бъдат въведени по-строги наказания за духовните братя. Бъдещата морална полиция обаче ще следи и обикновените хора, които прекрачват прага на храмовете.

 По принцип и в момента не е желателно жените да влизат в църкви и манастири, облечени фриволно - с къси поли, голи рамене и блузи до пъпа. Джапанките също не са желателни. За мъжете пък е задължително да свалят шапките си пред църковните порти и да не са с къси панталонки. И сега в някои храмове у нас има специални хора, които следят как са облечени миряните, и правят забележка, ако видят гола плът или друго неприлично за църквата облекло.

 

Ако жените са с голи рамене или с къси поли, им се дават шалове, с които да се загърнат. Занапред всякакви волности в облеклото ще бъдат забранени, ако искаш да запалиш свещ в църква и да се помолиш, категорични са източниците на „Всеки ден" от синода. Оттам уточниха, че България няма да е изключение от православния свят. Има си правила и те трябва да се спазват, обясниха те.

 „В църквите ни влизат хора облечени като за чалга парти. А по време на сватби и кръщенета се чудя накъде да гледам, като булката пред мен е почти гола", оплака се пред „Всеки ден" столичен свещеник. Той смята, че идеята за морална полиция е добра, но смята, че тя едва ли ще бъде осъществена, така както е например в Русия или в Йерусалим. В Русия за жените дори е забранено да влизат в храмовете с панталони и ако са без поли, трябва да се загърнат с шалове, които да покрият панталоните.

 Докато моралната полиция на църквата обаче се развихри, ще бъдем свидетели на още секс скандали сред отците, прогнозираха тъжно духовници. Всъщност новината от последните новини за скандалния бивш епископ на Бачковския манастир е достатъчно красноречива. Порноактьорът от Светата обител Борис се завърна с гръм и трясък като важна фигура в църквата. През февруари епископът бе разжалван като игумен на светата обител заради появилия се в интернет порноклип, на който той е заснет гол заедно с четири жени, които му правят орална любов. Палавият Борис е назначен сега да отговаря за строителството във всички имоти на Българската православна църква.

 Строителят в расо вече е избрал на кой обект ще се подвизава. Дядо Борис се е настанил удобно в Св. Влас, където има луксозен имот на синода. Папараци вече са заковали порноактьора в тъмен мерцедес със столична регистрация. На предната седалка до дългобрадия и едър духовник седяла изключително ефектна блондинка. „Ей, няма спирачка дядото. Пак е замислил оргия и е избрал подходящо място за снимките - курорта Св. Влас!", коментират разкрепостени духовници. Други пък категорично го подкрепят: „По-добре духовник порноактьор, отколкото поп педераст."

 Секс скандалът в Бачковския манастир разтърси църквата точно в навечерието на избора за Варненски митрополит след нелепата смърт на дядо Кирил. В интернет изтече поредица от скандални клипчета, в които голият Борис, един от кандидатите за овакантения пост, принуждава четири жени да му правят френска любов.

 Порнолентата изяде главата на игумена и синодът го отзова от битката за владика. Скандалните кадри пък обиколиха мрежата, докато администраторите на Ютуб се усетят и ги свалят заради порнографското им съдържание. Четирите записа носеха заглавието „Разврат в покоите на дядо Борис". Игуменът е и оператор на филма, като непрестанно подканя жените с „Айде, ма!" и „Не бой се".