Новият областен управител д-р Маргарита Новоселска официално встъпи в длъжност

Мисия Добрич

27-11-2014, 11:41

Снимка:

Ангел Радилов

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Д-р Маргарита Новоселска е новият областен управител в Добрич

Тя получи символичния ключ на Добричка област

Новоназначеният областен управител д-р Маргарита Новоселска днес официално встъпи в длъжност. Бившият вече областен управител Недко Марчев връчи символичният ключ на областта на д-р Новоселска.

Подобряването на инфраструктурата, стимулиране и  насърчаване на бизнеса и облекчаване на неговата работа, подпомагане развитието на устойчиво и високо ефективно земеделие в областта,  развитие на устойчив туризъм, базиран на културното и историческото наследство, това ще бъдат приоритетите в работата на новия областен управител на Добрич д-р Маргарита Новоселска.

За мен няма невъзможни и непреодолими неща. Поемам новата длъжност като предизвикателство, с умерен оптимизъм, но и с нагласата за успех, заяви на първата си пресконференция днес д-р Новоселска. Тя заяви, че ще продължи добрите практики, наследени от предишния екип и ще надгражда постигнатото, както и че ще осигури публичност и прозрачност на действията си.

Новият областен управител съобщи, че ще възложи проверка на всички актове за държавна собственост, както и анализ за работата на областната администрация.

Д-р Маргарита Новоселска е на 53 години, завършила е медицина в Медицински университет - Варна, има и магистърска степен по Здравен мениджмънт. Член е на партия ГЕРБ. В момента тя е управител на Центъра за психично здраве в Добрич.

Д-р Новоселска е сред основателите на ГЕРБ в Добрич и е председател на Жени ГЕРБ - Добрич. На последните извънредни парламентарни избори д-р Новоселска без под номер 4 в листата на ГЕРБ.