Скандално! Министър Греков пръснал 70 бона за коледен банкет

Животът

27-11-2014, 11:47

Снимка:

au-plovdiv.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Масите се огъвали от сьомга и деликатеси, в момента няма пари за кампанията със синия език

Земеделското министерство по времето на премиера Пламен Орешарски е пръснало 70 000 лева народни пари за организиране на скъп коледен коктейл за служителите си, пише агенция ПИК.

 Пиршеството се е провело в тържествената зала на елитен столичен хотел, а масите са били отрупани с внушителни количества сьомга, филета, морски деликатеси, които чиновниците са поливали с маркови вина, уиски и водка.

 Оказва се, че купонът е бил организиран с вещата намеса на тогавашния министър Димитър Греков. Земеделският шеф е искал да зарадва подчинените си с бляскаво парти и й е постигнал целта си.

 Разкритието идва в момент, когато новата земеделска министърка Десислава Танева се чуди как да намери пари, за да бъдат изплатени субсидиите на производителите.  Липсват средства и за кампанията за противодействия на заболяването син език.

В същото време става ясно, че по времето на Тройната коалиция проблемът със синия език е бил скандално подценен.

Явно чиновниците са имали много по-важни задачи. Те са предпочитали да набиват от скъпите блюда и да се черпят с вносни напитки, вместо да обърнат внимание на простосмъртните производители, които изкарват заплатите им.