Кметът на Бургас става сътрудник на депутата Иван Вълков

Новините

27-11-2014, 12:42

Снимка:

.24chasa.bg

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

Бургаският кмет Димитър Николов ще съветва депутата от ГЕРБ Иван Вълков в парламента. Това става ясно от публичния регистър на 43-ото Народно събрание, където градоначалникът е вписан като нещатен сътрудник на родения в Поморие народен представител. Срещу името на Николов е посочено образованието му – висше, и сферата, в която ще съветва Вълков – регионалната политика, съобщи topnovini.bg.

Любопитно е, че Димитър Николов на практика е шеф на Иван Вълков в качеството си на заместник-председател на ПП ГЕРБ. Когато падна правителството на Пламен Орешарски, името на бургаския кмет се споменаваше като един от вариантите за служебен премиер. Същевременно се говореше, че именно Вълков ще го замени като градоначалник на Бургас.

След парламентарните избори на 5-и октомври, когато ГЕРБ отново стана първа политическа сила, мълвата гласеше, че Бойко Борисов вероятно ще изтегли Николов в София, като го назначи на отговорна позиция в правителството. За радост на повечето бургазлии, които не искат да се разделят с най-успешния кмет в страната, това не се случи. Все пак Димитър Николов сега ще има и още една отговорност – да помага в депутатската работа на съпартиеца си Иван Вълков.