„Аз съм бъдещето, пази ме", призовава акция на пътя

Заралии

27-11-2014, 17:31

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нова инициатива ще пази децата на пътя

Инициатори са майката на малкия Паоло и автомобилни състезатели

5 хиляди ароматизатора за автомобили с логото „Аз съм бъдещето. Пази ме” ще напомнят на шофьорите да внимават на пътя. Инициативата бе представена от четирикратния автомобилен шампион Николай Диков и Красимира Иванова, майка на прегазения на пешеходната зона 4 - годишен Паоло.
Организаторите ще предоставят материали и на всички органи на реда, на автосервизи и др.

„Целта на кампанията е да обедини усилията на много хора и да предизвика дебат за безопасността на движение по пътищата", подчерта Николай Диков. Важно е тези разговори да не спират и да не отшумяват до всяко следващо нещастие. Благодарим за изключителната подкрепа на ACS Consulting и „АСОРТ" – Георги Петров, на всички които се включиха с труда и идеите си за реализирането на тази инициатива".

„Подкрепям кампанията, защото е много лесно да подминеш един проблем, подчерта Красимира Иванова. „Важно е да има постоянна дискусия, която да доведе до това да бъдем по-толерантни на пътя, по-внимателни и отговорни.

Отпечатаните ароматизатори за коли са само първата стъпка от мащабна кампания, която ще продължи с други инициативи през следващите месеци".

Организаторите се обърнаха към всички организации, институции и фирми да бъдат ангажирани с този проблем. „Сега е времето от годината когато се подготвят различни рекламни материали, затова призоваваме те да имат и социална насоченост. За целта проектът на логото „Аз съм бъдещето. Пази ме!" ще бъде качено в интернет и ще може да бъде използвано свободно за печатни материали. Ще бъде създадена и фейсбук група, в която ще се обсъждат идеи за различни инициативи на тема пътна безопасност", обясни Красимира Иванова.