Столичен куклен театър в търсене на ''Продадения смях''

Афиш

28-11-2014, 07:00

Снимка:

Столична община

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

"Продаденият смях” е историята на една душа, превърната в търговска марка

„Продаденият смях” по Джеймс Крюс е най-новото заглавие в репертоара на Столичния куклен театър. Представлението за деца, чиято премиера ще бъде на 28 ноември, разказва историята на четвъртокласника Тим Талер, който прави сделката на живота си. Той сключва странен догвор със загадъчния Барон Лефует, който купува неговия смях, а в замяна момчето получава вълшебната способност да печели всички облози, лотарии и залагания – без ограничения.
   
Скоро Тим става много богат, но не след дълго разбира, че е сключил един дяволски договор, защото всичко около него се променя до неузнаваемост. Момчето осъзнава, че животът без смях е истинско мъчение и горчиво съжалява, че така безразсъдно е продало най-доброто, което някога е притежавало. Започва едно вълнуващо приключение, по време на което Тим Талер се впуска в търсене на продадения си смях.
   
„Продаденият смях” е историята на една душа, превърната в търговска марка. Ние искаме да намерим нейната стойност – за какво бихме продали душата си? Колко струва тя? И в какво се превръща за купувача си? На каква цена човек би се разделил с душата си и какво е необходимо да направи, за да забрави, че е продал душата си на дявола – това са само част от въпросите, които поставя режисьорът на спектакъла Елица Петкова.

Премиерата на "Продаденият смях" е днес, 28 ноември в Салон „Я. Сакъзов” №19 , с начален час 18.30 ч.