Подлез в район „Илинден“ става място за изкуство и култура

Мисия София

28-11-2014, 07:10

Снимка:

Столична община

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Пешеходният подлез в „Захарна фабрика“ ще бъде превърнат в постоянна сцена за творчески, музикални, спортни и арт изяви

На 4.12.2014 г. от 17:00 ч., пешеходният подлез в квартал „Захарна фабрика“, район „Илинден“ ще бъде превърнат в място за изкуство и култура, съобщават от пресцентъра на Столична община. Събитието се организира от сдружение „Младежки алианс за политики и интеграция“ и район „Илинден“, по проект „Старт Арт“, на което ученици от 3-о СОУ „Марин Дринов“ и 113-о СОУ „Сава Филаретов“ ще покажат своите арт умения, придобити по време на „Старт Арт академия“.

Жители и гости на района, ще имат възможност да разгледат изложба на фотографии на ученици от 113 СОУ с ръководител Елина Нинова. Учениците от 3-о СОУ „Марин Дринов“ ще зарадват посетителите с постоянна изложба на карикатури, графики и акварел.

Групата „Като две капки вода“, ръководена от известната певица Роси Рос ще представи музикално и танцово изпълнение. Пантомима ще бъде представена от учениците от 3 СОУ „Марин Дринов“ с ръководител Иван Недялков.

„Мултиспорт“ или „Спорт чрез музика“ ще представи курсът на Иван Петров с ученици от 113 СОУ „Сава Филаретов“.

Даниела Райчева и Галя Минчева, заедно със своите ученици от групата по декупаж ще покажат ръчно изработени произведения.

В резултат от изпълнението на проекта пешеходният подлез в „Захарна фабрика“ ще бъде превърнат в постоянна сцена за творчески, музикални, спортни и арт изяви на ученици от училищата и детските заведения на територията на район „Илинден“.