Парламентът гласува състава на 10 постоянни комисии

ГЕРБ взима 4, РБ и ПФ по две, АБВ и БСП по една

След гласуването на останалите неразпределени 10 комисии от вчера, ГЕРБ ще оглавява 4, Реформаторският блок и Патриотичният фронт по 2, а АБВ и БСП лява България по една, съобщи Фокус. Патриотичният фронт ще оглавява Комисията за наблюдение на дейността на ДКЕВР.

Делян Добрев от ГЕРБ ще председателства Комисията по енергетика. За заместник-председатели са избрани Валентин Николов от ГЕРБ, Рамадан Аталай от ДПС, Мартин Димитров от Реформаторският блок и Кирил Цочев от АБВ.
Менда Стоянова от ГЕРБ ще председателства Комисията по бюджет и финанси. Нейни заместници ще бъдат Диана Йорданова от ГЕРБ, Димитър Танев от Реформаторския блок, Емил Димитров от ПФ и Румен Гечев от БСП лява България.
Комисията по външна политика ще се оглавява от Джема Грозданова от ГЕРБ със заместник-председатели Пламен Манушев от ГЕРБ, Светослав Анастасов от ДПС, Борис Станимиров от РБ и Волен Сидеров от „Атака”.
Милена Дамянова от ГЕРБ оглавява Комисията по образование. За заместник-председатели бяха избрани Корнелия Маринова от ГЕРБ, Мариана Бояджиева от БСП лява България, Мариана Георгиева от ДПС, Милен Михов от ПФ и Борислав Великов от РБ.
БСП ще оглави Комисията по икономиката в лицето на Петър Кънев. Заместник-председатели ще бъдат Даниела Савеклиева от ГЕРБ, Йордан Цонев от ДПС, Мартин Димитров от Реформаторския блок, Полина Карастоянова от ПФ.
Комисията по отбрана ще се ръководи от АБВ в лицето на ген. Михо Михов. За негови заместници бяха избрани Валентин Радев от ГЕРБ, Димитър Димитров от БСП лява България и Янко Янков от ДПС.
Реформаторският блок ще оглави Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред в лицето на Атанас Атанасов със заместник-председатели Любомир Христов от ГЕРБ, Хамид Хамид от ДПС и Десислав Чуколов от партия „Атака”.
Комисията по жалбите на гражданите и взаимодействието с неправителствените организации ще се оглавява от Бойка Маринска от Реформаторския блок със заместник-председател Снежана Дукова от ГЕРБ.
Патриотичният фронт в лицето на Валентин Иванов ще оглави Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. Негови заместници ще бъдат Методи Андреев от ГЕРБ и Калина Балабанова от „Атака”.
Комисията, която ще следи за работата на ДКЕВР ще се ръководи от Искрен Веселинов от Патриотичния фронт. Владислав Николов от ГЕРБ ще бъде заместник-председател на тази комисия, Таско Ерменков от БСП лява България, Георги Недев от Български демократичен център.